fbpx
Shopping Cart
Titan pur

Despre titan

Iti place? Da mai departe!

Despre titan

Titanul este al noualea cel mai abundent element ce se gaseste in scoarta terestra si al noualea cel mai abundent metal. In forma sa pura este la fel de rezistent ca unele tipuri de otel, dar cu 45% mai usor.

Datorita rezistentei sale la coroziune, intindere/masa, temperaturi relativ inalte si fisurare, titanul este folosit in industria aeronautica, navala, spatiala,  militara si medicala. In ultimii ani a devenit folosit chiar si realizarea bijuteriilor si ceasurilor datorita rezistentei si biocompatibilitatii sale care il fac ideal pentru a fi purtat de cele mai sensibile persoane.

Organizatia ASTM International a clasificat titanul in 38 de grade, in functie de puritatea sa. Titanul de grad 1, 2, 3 si 4 este titan pur, deoarece NU contine aliaje. Diferenta intre ele este data de prezenta impuritatilor, care, in cantitate mai mare ofera o duritate mai mare, iar in cantitate mica ofera o maleabilitate sporita.

Titanul de grad 5 pana la 38 contine diferite aliaje, care il optimizeaza pentru folosirea sa in medicina, chirurgie, stomatologie, etc. Prezenta aliajelor in componenta titanului poate provoca dermatite persoanelor foarte sensibile, chiar daca acesta este de grad chirurgical. De aceea, cel mai potrivit grad de titan pentru bijuteriile nonalergenice este titanul pur de grad 1, datorita absentei aliajelor si cantitatii foarte scazute de impuritati.

Mai multe informatii despre fiecare grad de titan in parte puteti gasi aici.

In magazinul nostru veti gasi o gama larga de bijuterii nonalergenice din titan pur de grad 1. Pentru a vizualiza oferta completa, va rugam sa vizitati magazinul . Site-ul nostru este unicul din Romania si unul  dintre putinele magazine online din lume de unde puteti cumpara bijuterii din titan pur.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transport gratuit

Pentru toate comenzile de peste 300 lei

Retur gratuit timp de 14 zile

14 zile banii inapoi garantat

Garantia calitatii

Fara aliaje

100% Siguranta

MasterCard / Visa