fbpx
Cercei titan anodizat Bermuda

De ce sa alegeti bijuteriile din titan pur

De ce sa alegeti bijuteriile din titan pur

Spre deosebire de bijuteriile din titan pur, bijuteriile care sunt clasificate ca fiind din titan fara a fi specificat gradul acestuia, contin aliaje diverse (in special aluminiu), care pot provoca alergii la nivelul pielii persoanelor foarte sensibile. Mai multe detalii despre titan si gradele de titan gasiti pe Wikipedia.

La realizarea in serie a inelelor si piercingurilor  se prefera aliajele pe baza de titan ( de exemplu: titan de grad 23, titan chirurgical, titan de grad 5, etc.) deoarece sunt mai dure, mai rezistente si mai ieftine. Titanul pur este evitat datorita faptului ca este considerat prea moale pentru bijuteriile turnate sau datorita lipsei de informare. Totusi, aceasta proprietate, il face ideal pentru a fi lucrat manual de catre artizanti si perfect pentru persoanele alergice la diferite alte metale deoarece NU contine deloc aliaje, ceea ce il face biocompatibil si hipoalergenic.

Proprietati

Spre deosebire de aur si argint, titanul pur este mult mai rezistent si mai dur, nu oxideaza asa cum se intampla cu argintul si este mult mai ieftin decat aurul. La contactul cu aerul, titanul pur oxideaza rapid, formand o pelicula de oxidare care ramane stabila si inerta si il protejeaza de actiunea anumitor substante asupra sa (de exemplu, nu corodeaza in contact cu apa si namolul din Techirghiol sau cu apa marii) . Mai multe detalii despre rezistenta la coroziune si eroziune a titanului pur si aliajelor pe baza de titan gasiti aici in limba engleza (informatii complete si corecte despre titan nu se gasesc in limba romana).

Calitati

Calitatile titanului pur (rezistenta, duritate, inertie) sunt superioare argintului si aurului, insa nu este considerat un metal pretios deoarece se gaseste din abundenta in scoarta terestra si pentru ca a inceput sa fie folosit relativ recent in industrii si la realizarea bijuteriilor.

Datorita puritatii sale, folosirea titanului in realizarea bijuteriilor este un beneficiu pentru persoanele alergice la alte metale. In cazul titanului chirurgical, care contine aliaje (6% aluminiu si 7% niobiu), poate aparea dermatita de contact la persoanele alergice datorita cantitatii de aliaj din acesta.

Concluzie

De ce sa alegeti bijuteriile din titan pur?

Atat proprietatile cat si calitatile titanului pur il recomanda ca un material ideal pentru bijuterii. Faptul ca nu contine aliaje il face unic pe piata bijuteriilor, in special a celor lucrate manual.

Noi venim in sprijinul tututor celor care isi doresc o bijuterie deosebita, unica, hipoalergenica, ce nu corodeaza si nu oxideaza, durabila si de calitate superioara. Aici gasiti oferta noastra de bijuterii handmade din titan pur: https://bijuteriidintitan.net . Site-ul nostru este unicul din Romania si unul  dintre putinele magazine online din lume de unde puteti cumpara bijuterii hipoalergenice din titan pur.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.